Betalen via email, sms of social? Dan wil ik wel eerst weten hoe het werkt.

Bekijk de video

Probeer het zelf. Ontvang een demo acceptemail

Alle vragen en antwoorden
voor ontvangers van een acceptemail

 • ? Wat is een acceptemail?

  Een acceptemail van AcceptEasy is simpel gezegd een rekening via email, sms, whatsapp of sociale media voor je huur, energie, telefoon, verzekering en veel meer. Geen gegevens meer overtikken van papier naar je scherm, je kan direct en supersnel gaan betalen. 

 • ? Hoe kan ik een acceptemail betalen?

  Je betaalt door simpelweg op de betaalstrook te klikken. Je komt dan op de beveiligde transactiepagina en herkent meteen het strookje uit de email. Je betaalt gewoon via je eigen bank waar je precies ziet wat je aan wie betaalt. Betalen kan met credit/debitcards, BanContact/Mister Cash en PayPal. Dat bepaalt de afzender van de acceptemail. 

 • ? Hoe werkt het?

  Je ontvangt een acceptemail altijd rechtstreeks van het bedrijf bij wie je klant bent of van wie je iets hebt gekocht. Vanuit de email kun je rechtstreeks je rekening betalen. Je bepaalt zelf wanneer je betaalt en je kan geen fouten maken bij het overboeken. Tijdens het betalen is het altijd duidelijk wie de begunstigde is en aan wie je welk bedrag betaalt. De gekleurde status laat zien of je al betaald hebt. Makkelijk en goed voor het milieu.

 • ? Ik heb een acceptemail ontvangen maar ik kan ‘m niet bekijken. Wat moet ik doen?

  Je moet toestaan om plaatjes te tonen in de email om de hele acceptemail te kunnen bekijken. Als Trusted Sender van Google worden plaatjes in de meeste veelgebruikte email programma’s standaard getoond.

 • ? Zijn acceptemails veilig?

  Ja. Het enige dat iemand anders met jouw acceptemail kan doen, is ‘m voor je betalen. Een acceptemail is altijd persoonlijk gericht aan de ontvanger en wordt verwacht, omdat je klant bent of iets hebt gekocht van de afzender. Er worden géén betaalgegevens in de email meegezonden, noch gevraagd. Tijdens de betaling zie je altijd precies hoeveel je aan wie betaalt. Afhankelijk van de betaalmethode loopt de betaling via je eigen betaalrekening en in de internetbankieromgeving van je eigen bank. Precies zoals je dat gewend bent met een normale internetbetaling. Voor extra veiligheid worden acceptemails digitaal gesigneerd en wordt de inhoud van de mail versleuteld tot aan de inbox (encryptie). Dit om ervoor te zorgen dat er aan de mail niet gemorreld kan worden.

 • ? Hoe weet ik zeker dat ik betaald heb?

  Als je betaald hebt kleurt de betaalstatus in het bericht direct van blauw naar groen. Zo weet jij dat je betaald hebt, en degene aan wie je betaalt ook. Simpel en duidelijk. 

 • ? Kan ik een acceptemail doorsturen?

  Ja, je kan een acceptemail net als een gewone mail naar iemand doorsturen. Een acceptemail kan niet twee keer betaald worden: als één van de twee ontvangers (de eerste ontvanger of diegene naar wie de acceptemail doorgestuurd is) betaalt, toont de acceptemail bij beide ontvangers de status 'betaald'.

 • ? De betaalstrook in de email is rood. Wat betekent dit?

  Een rood gekleurde betaalstrook betekent dat de betaaltermijn is verstreken. Deze AcceptEmail is vervallen en kan niet meer betaald worden. Je moet dan contact opnemen met de afzender van de email. Zij kunnen je eventueel een nieuwe AcceptEmail sturen. 

 • ? Wat als ik een acceptemail heb verwijderd?

  Neem dan contact op met de afzender om opnieuw een acceptemail op te vragen.

 • ? Ik heb net betaald, maar de betaalstatus geeft dat nog niet aan. Hoe kan dat?

  Na de betaling geeft deacceptemail de nieuwe status van de betaling direct aan. Daarvoor moet je de email eerst opnieuw openen of verversen. Dan heb je altijd de actuele status. Je kunt een acceptemail dus nooit twee keer betalen.

 • ? Ik heb een vraag over mijn rekening. Met wie kan ik contact opnemen?

  Indien je vragen hebt over het te betalen bedrag of waarom je de acceptemail ontvangt, neem dan contact op met de afzender van het bericht. Omdat deze rechtstreeks van de afzender komen is het gemakkelijk om contact op te nemen. Voor vragen over AcceptEasy kan je ook contact opnemen met ons.

 • Er zijn geen resultaten gevonden
Bekijk alle vragen

Welke bedrijven
versturen al acceptemails?

Je kunt acceptemails ontvangen voor bijvoorbeeld je huur, energie, telefoon, internet, kinderopvang, verzekeringen, onderwijs, krant, tijdschriften, belastingaanslagen en veel meer. Via een AcceptEmail kun je bij sommige bedrijven ook een automatische incasso machtigen, dit staat dan duidelijk in de email vermeld.

Contact opnemen

Ik had toch
betaald?

Aan een acceptemail zie je dat direct.

België (NL)