AcceptEmail geïntegreerd met Salesforce

Gebruikers van Salesforce, het meest gebruikte CRM-platform ter wereld, kunnen nu ook gemakkelijk digitale rekeningen verzenden met AcceptEmail. Salesforce is gebouwd in de Cloud, dus alles staat online. Salesforce automatiseert routinetaken, klantinteractie en businessprocessen voor sales en marketingteams, maar ook voor IT en de financiële afdeling. 

Accenture Cloud First heeft de naadloze integratie vanuit Salesforce naar AcceptEmail ontwikkeld. Hierbij wordt de uitgebreide AcceptEmail API direct vanuit Salesforce aangesproken. De volledige AcceptEmail Billing Suite van diverse betaalverzoeken zoals fakturen, herinneringen en betaalafspraken wordt vanuit Salesforce ontsloten en ondersteund. Bovendien wordt de kring gesloten door rapportage over het gebruik en de betalingen direct terug te voeren naar Salesforce.

Betaalverzoeken kunnen door Salesforce gebruikers direct naar de klant worden verstuurd via een variëteit aan digitale communicatiekanalen. Denk hierbij aan email, sms, social (WhatsApp, Twitter, Facebook), vanuit een bedrijfseigen App of via email naar Apple Passbook. Ontvangers kunnen betalen met de meest gangbare mobiele en online betaalmethodes, waaronder debit cards, credit cards, wallets of alternatieve - dan wel lokale betaalmethoden.

De rapportage en terugkoppeling vanuit al deze kanalen biedt de Salesforce-gebruikers waardevolle inzichten om financiële - en creditmanagementprocessen verder te stroomlijnen. Denk hierbij aan het normaliter tijdrovend administratief proces van automatische debiteurenreconciliatie (het matchen van inkomende betalingen met uitstaande fakturen). Maar ook aan het bepalen van de voorkeuren van ontvangers aangaande facturen ontvangen en betalen: device, communicatiekanaal, betaalmoment en betaalmethode. Hiernaast biedt AcceptEmail toegevoegde waarde aan customer care, zowel om inbellende klanten te assisteren als om uitbellende call agents faciliteiten te bieden om betaalafspraken te maken.

Marketing kan met deze moderne vorm van billing, waarbij de keuze steeds meer bij de klant komt te liggen, een waardevol contactmoment omzetten in attentie, upsell of cross sell. En natuurlijk de laatste stap in de perfecte customer journey realiseren; een frictieloze ervaring bij het betalen van de rekening.

Aan de slag met de Salesforce AcceptEmail koppeling?
Neem contact op met Accenture! 

Peter Kwakernaak
Auteur

Peter Kwakernaak

CEO
België (NL)