Betalingsrappel voortaan via slimme email

Het Nederlandse AcceptEmail gaat in België in het offensief met een dienst voor elektronische facturen en betalingsherinneringen.

De Belgische markt voor e-facturen is in volle ontwikkeling, met spelers als UnifiedPost, Zoomit, Doccle en Basware. Bedrijven schakelen massaal over op digitale facturen, waardoor miljoenen brieven minder worden verstuurd. Het snel groeiende Nederlandse bedrijf AcceptEmail, dat sinds een jaar de Belgische markt aftast, wil ook een deel van de koek en mikt vooral op de facturen die lang onbetaald blijven. Het biedt een dienst aan waarmee bedrijven per email facturen en betalingsherinneringen kunnen sturen en monitoren.

Ook voor de rappels komt er geen brief meer aan te pas. 'De credit managers van de grote bedrijven zijn blij dat er een innovatie komt in hun domein', zegt Luc Vanhecke, directeur voor België. AcceptEmail zegt dat zijn elektronische aanmaning voor het invorderende bedrijf goedkoper is dan een postzegel.

Typisch is dat elke email een interactieve verticale kleurstrook bevat. Is de kleur blauw, dat is de factuur nog onbetaald. Groen geeft aan dat de betaling in orde is en oranje betekent dat de betaling dringend wordt. AcceptEmail verwerkt de betalingen niet zelf, maar verwijst door naar de internetkassa's van spelers als Ingenico (ex-Ogone) of Worldline.

In Nederland maken meer dan 600 bedrijven gebruik van AcceptEmail. In België staat AcceptEmail nog in de kinderschoenen. De mobiliteitsclub VAB en de kredietverlener Santander zijn klant en dankzij de recente alliantie met Worldline komen daar de universiteit VUB, de Waalse gerechtsdeurwaarder Bordet en vanaf begin volgend jaar Aon Verzekeringen en de financiële poot van het automerk BMW bij. 

Bron: De Tijd

Claudia op den Velde
Auteur

Claudia op den Velde

Marketing & Communicatie
België (NL)