Een acceptgiro? Pap, hoe werkt dat?

Wat als je puberzoon je vraagt “Pap, wat is een acceptgiro?”. Dan geef je het volgende antwoord “Dat is een AcceptEmail die je uitprint, waar je een handtekening onder zet, die je in een enveloppe doet en post. En dan hoop je maar dat degene aan wie je betaalt zijn geld krijgt. Meestal gaat het goed.” Waarop hij zegt “Dat klinkt best omslachtig”, waarop ik zei: “Dat vonden wij ook en daarom zijn we gestart met AcceptEmail”. 

Tsja, Millenials en de generatie next vinden het maar een opgave. Overigens biedt de variant overtypen van gegevens van de acceptgiro in Internetbankieren wat soelaas, maar is ook niet ideaal. Een kleine generatiekloof dus, die de dertigplussers onder ons doet beseffen dat de techniek zo hard vooruitsnelt dat de oudere jongeren, dingen als acceptgiro’s en cassettebandjes soms even moeten toelichten. Gelukkig is er naast het vertrouwde girootje al geruime tijd ook plaats voor een digitale versie: de AcceptEmail. 

Een grote groep wil best digitaal rekeningen ontvangen, maar niet via een Myportal of een App.

Nog steeds ontvangt een behoorlijk grote groep consumenten acceptgiro’s of papier in de brievenbus, terwijl ze liever digitaal zouden gaan. Weinig vertrouwen in online of mobiel betalen, het gevoel van controle niet willen verliezen, zelf je betaalmoment willen bepalen. Allemaal argumenten om papier te gebruiken, maar dat wil niet zeggen dat iedereen maar ongevraagd papier moet ontvangen. Veel mensen willen wel graag digitaal rekeningen ontvangen, maar niet via een myportal of een App. AcceptEmail zorgt ervoor dat van die digitaalwelwillenden tot wel 60% overstapt. Iedereen heeft email en mensen bekijken vaak meerdere malen per dag hun email, dus nota’s worden direct gezien en betaald. Omdat je zo weinig hoeft te doen, kan betalen heel makkelijk even snel tussendoor. Onderweg of thuis, gewoon vanaf je PC, tablet of mobiel. En wil je echt niet digitaal? Best, wij geloven dat bedrijven altijd meerdere methoden om je rekening te krijgen en te betalen zouden moeten aanbieden. Keuze is altijd het fijnst.

Peter Kwakernaak
Auteur

Peter Kwakernaak

CEO
België (NL)