'Intelligente factuur' nu ook in België

Na zijn positie op de Nederlandse markt te hebben verankerd, hoopt AcceptEmail nu ook Belgische bedrijven van de meerwaarde van zijn elektronisch facturatie-systeem te overtuigen. Het systeem zorgt er volgens AcceptEmail voor dat klanten bereid zullen zijn hun facturen sneller te betalen. AcceptEmail zegt immers de elektronische facturatie te vergemakkelijken, met een gunstige impact op het betaalgedrag van de cliënt.

In Nederland, waar AcceptEmail negen jaar geleden werd gelanceerd, wordt op dit ogenblik al samengewerkt met een zeshonderdtal bedrijven. AcceptEmail heeft een systeem ontwikkeld waarbij aan klanten een email of tekstbericht wordt bezorgd met een interactieve betaal-banner, die aan de cliënt de mogelijkheid biedt de transactie onmiddellijk door te voeren. De betaling gebeurt in samenwerking met een aanbieder van beveiligde transacties, zoals Ingenico of Worldline.

Sociale media

"We zijn ons bijzonder goed bewust dat er al veel digitale betaaltechnologieën op de markt werden gebracht," werpt Luc Vanhecke, verantwoordelijke voor de Belgische activiteiten van AcceptEmail, op tegenover de krant L'Echo. "De meeste toepassingen zijn echter vooral gericht op een reductie van de kosten of de liquidatie van de papieren factuur, maar onze technologie heeft betrekking op de eigenlijke betaling zelf. Het is door onze technologie voor de klant immers niet langer noodzakelijk om zich te wenden tot een specifiek betaalportaal.”

“AcceptEmail maakt het mogelijk om onmiddellijk en beveiligd vanuit de ontvangen rekening te betalen,” zegt Luc Vanhecke nog. “Dat systeem maakt het de klant gemakkelijker om te betalen, met het gevolg dat de factuur ook sneller zal worden voldaan." In de toekomst zal het systeem van AcceptEmail ook worden aangeboden op sociale media zoals Twitter, Facebook of WhatsApp.

Luc Vanhecke
Auteur

Luc Vanhecke

Country manager Belgium
België (NL)