Rekeningen betalen vanuit Gmail, Outlook en Yahoo nu al mogelijk met AcceptEmail

Vindt Google het Nieuwe Betalen van Rekeningen direct vanuit je email uit? Nee, toch niet. Want rekeningen digitaal ontvangen en direct vanuit je email kunnen betalen heeft AcceptEmail al in 2006 verzonnen. 

Betalen vanuit je email

Consumenten betalen in Nederland al lang hun rekeningen supersnel en gewoon vanuit hun email, zonder dat je op de website van je energieleverancier, verzekeraar of telecomprovider hoeft in te loggen. Het downloaden van een App om je rekening te bekijken en te betalen is ook niet nodig. Of een AcceptEmail nu wordt geopend in Gmail, Yahoo of Apple Mail maakt niet uit. Google’s Pony Express werkt alleen in Gmail en dat is jammer, want de kracht van email is juist dat het softwareonafhankelijk is.

AcceptEmails worden altijd goed weergegeven welk emailprogramma je ook gebruikt. Doordat we trusted sender zijn voor alle Email Service Providers kunnen we verzenders ervan verzekeren dat hun emails goed aankomen. Gmail en Inbox gebruikers kunnen trouwens met de Google Action buttons direct vanuit de overzichtspagina op de AcceptEmail-betaalknop drukken.

Betalen met Apple Pay ook al mogelijk

Betalen van een AcceptEmail gaat precies zoals je dat gewend bent met een normale Internetbetaling. Tijdens de betaling zie je altijd precies hoeveel je aan wie betaalt. Bedrijven die AcceptEmails versturen, sturen nooit betaalgegevens in de email mee, noch wordt hierom gevraagd. Je gegevens worden strikt conform de regels van de privacywetgeving behandeld en enkel gebruikt om je de rekening of herinnering te sturen en tonen.

AcceptEmails zijn veel handiger dan papieren rekeningen, acceptgiro’s en klantenportals, waardoor rekeningen sneller en vaker op tijd worden betaald. Je bepaalt zelf wanneer je betaalt en de gekleurde status in je email laat zien wat de betaalstatus is. Makkelijk, simpel en goed voor het milieu. Je kunt AcceptEmails betalen met vrijwel alle betaalmethoden overal ter wereld, inclusief (nieuwe) betaalalternatieven zoals PayPal en Apple Pay (in de VS). In Nederland hebben we natuurlijk iDEAL als absolute kampioen om gemakkelijk en snel te betalen.

Dat we als bedrijf goed bezig zijn bewijst Google’s stap in onze wereld natuurlijk wel. Maar daar hebben we hier Google verder niet voor nodig. Je kunt al AcceptEmails ontvangen van T-Mobile, UPC, Essent, Aegon, ONVZ, Achmea, Menzis, UWV, NS, Ticketmaster, Stedelijk Museum, Sanoma, Thomas Cook, Nuon, Wehkamp, Diergaarde Blijdorp en nog zeshonderd andere bedrijven.

Claudia op den Velde
Auteur

Claudia op den Velde

Marketing & Communicatie
België (NL)