Sneller betalen in Gmail en Inbox met Go-To Action links

AcceptEmail kan emails optimaliseren voor Go-To Actions. Met geautoriseerde Go-To Action links wordt alle relevante informatie al getoond vanuit het overzicht in de inbox. Hierdoor vallen AcceptEmails meer op en wordt de ontvanger sneller verleid om de mail direct af te handelen. 

Gebruikers van Gmail en Inbox kennen Go-To Actions waarschijnlijk al langer. Als je een reservering in een restaurant maakt voegt Google de routebeschrijving toe; bij een geboekte vlucht verschijnt vanzelf de link om in te checken en bij een rekening wordt direct de betaalknop getoond. Bij een AcceptEmail zie je al in de berichtenlijst een 'betaal nu' link. Door te klikken kom je direct op de transactiepagina waar je de betaling kan doen. Dit maakt betalen heel makkelijk zonder dat je de mail hoeft te openen. Door slim om te gaan met dit soort handigheidjes, worden AcceptEmails vaker geopend én sneller betaald.

Whitelisted

Met Go-To Actions is alle belangrijke informatie al zichtbaar in de berichtenlijst. Dit maakt je inbox overzichtelijker en weet de ontvanger in één oogopslag wat er met een mail moet gebeuren. Om een Go-To link zichtbaar te maken in de overzichtspagina van Gmail en Inbox, moeten emails geoptimaliseerd worden met semantische HTML volgens de standaarden van Schema.org. Alleen verzenders die geautoriseerd zijn mogen Inbox Actions gebruiken. Dat betekent dat Google de verzender heeft geverifieerd en dat de email authenticatie op orde is. Laat je niet afschrikken door de technische termen: wij kennen de requirements en hebben de kennis in huis om het te regelen voor verzenders. Het enige wat je moet doen, is contact met ons opnemen. 

Geerten Oelering
Auteur

Geerten Oelering

CTO
België (NL)